Bøger.

 Slægtshistorisk Forening – Odense

 

Find din slægt - og gør den levende

af Jytte Skaaning og Bente Klercke Rasmussen:

Dette er den store, danske bog om slægtsforskningens kilder, hvor de findes på arkiverne mv.

Et must for enhver slægtsforsker!

Slægtsforskning er for alle; fordi alle mennesker og slægter har en historie. At finde den er et stykke detektivarbejde, hvor du brik for brik samler puslespillet til et nuanceret billede af din slægt. Du finder rige og fattige, bønder og borgere, ugifte mødre og fine adelsfrøkener – og de var alle en del af det samfund, de levede i, både lokalt og på landsplan.

Men du må være forberedt på overraskelser. Måske var tipoldefar hestetyv eller sørøver, måske fødte tipoldemor i dølgsmål et barn, som hun kvalte. Måske endte oldemor og oldefar på fattiggården. Det er samfundets top og bund, de rige og kendte og de fattige og forbryderne, som har sat de dybeste spor i kilderne. Almindelige mennesker, der levede et jævnt og muntert, virksomt liv, er vanskeligere at finde. Men intet er umuligt...

Bogen henvender sig både til dig, der aldrig har forsket i din slægt, og til dig, der er godt i gang med forskningen. Du får svar på: hvordan du begynder; hvordan du bevarer overblikket; hvilke kilder du kan finde og hvad du kan bruge dem til; hvilke arkiver du kan benytte og hvad du kan finde på Internettet.

Du kan købe den i boghandelen eller direkte hos Jytte Skaaning.

Eller køb den ved foreningens arrangementer.


http://www.forlaget-bonderosen.dk/

 

DAISY, Arkivalier Online beta og Lægdsrullerne.

af Ulrich Alster Klug.

Slægtsforsker du, og har du også forsøgt dig med de spændende lægdsruller på Arkivalier Online beta?        Synes du, det er uoverskueligt at finde rundt i dem?                                                                                                        Er det svært at forstå, hvad anmærkningerne betyder?                                                                                                  Så er hjælpen nær!                                                                                                                                                        Forlaget Dannebrog udgiver nemlig dette hæfte om DAISY og lægdsrullerne.

Bestil det hos Forlaget Dannebrog -

eller køb det ved foreningens arrangementer.                                                                                                                 Pris fra forlaget: 68 kr. incl. moms og porto.                                                                                                                    Pris ved foredrag i foreningen 40 kr. incl. moms.